keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Natal e Ano Novo no Rio de Janeiro

Niin meni joulu ja vaihtui vuosi Rion helteessä. Tänä vuonna oli poikkeuksellisen pitkä lämpöjakso. Joulukuussa tihutti parina päivänä ja oli vain yksi kunnon kaatosade. Silloin liikenne jumittui, kadut lainehtivat ja alikulkukäytävät täyttyivät vedestä. Lämpötila pysytteli jatkuvasti lähellä +40, yölläkin yli kolmenkymmenen. Muutamana päivänä ylitti jopa +40 asteen.

Joten tuntumaa saatiin Rion helteistä. Cariocat kertoivat tämän olleen poikkeuksellista, sataan vuoteen ei ole ollut näin pitkää hellejaksoa ja vähäisiä sateita. Tietysti! Ja juuri siksi päätimme valita tämän vuodenvaihteen olla täällä.

Loppuvuonna tuli vihdoin vieraita luoksemme ja talo täyttyi vilkkaasta elämästä. Joulu on minulle perhejuhla, yhdessä valmiselemista ja oleilemista.

Alkupalat ja kirkas, kruunaamaton yhdistelmä.

Hetken harkinnan jälkeen päädyimme valitsemaan kalkkunan kinkun sijaan, vaikka komeita vaihtoehtoja olis ollut tarjolla. Löysin netistä aivan uskomattoman hyvän reseptin: täytteenä pekoni, sipuli, aprikoosi ja lime. Kalkkunasta tuli mehevä ja herkullinen. Hartaudella ja stimulantin kera valmistettuna kalkkunasta tuli erittäin mehukas ja kaikkien kehuma.


Seimi löytyy joka kodista, näyteikkunasta ja kirkosta.

Brasilia on maailman suurin roomalaiskatolinen maa. Joten joluna merkittävässä osassa on seimi, vaikka joulupukki kovasti kampeaa markkinoille.


Kuuma luulis olevan noissa tamineissa.

Vuodenvaihdetta Riossa vietetään meren äärellä. Silloin Copacabanan rannalla on yksi maailman suurimpia ilotulituksia, osallistujamäärä kipusi tällä kertaa yli kahden miljoonan. Perinteisesti kuuluu pukeutua valkoisiin, heittää mereen gladioluksia ja hypätä seitsemän aallon yli hyvän onnen saamiseksi.


Ilotulitus oli näyttävä.

Oikein hyvää alkanutta 2013 vuotta kaikille rakkaille, ystäville ja satunnaisille lukijoille. Olkoon onni myötäinen ja täyttyköön hartaimmat toiveenne.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti